Bananenbrood

Ingrediënten voor 10 plakjes, 166 kcal per plakje, bereiding 10 minuten, oven 40 minuten   

  • 3 (over)Rijpe bananen 
  • 280 g Havermout (grove vlokken) 
  • 2 Eieren 
  • 1El Honing 
  • 1 Tl Baksoda 
  • 4 Dadels zonder pit 
  • Handje walnoten 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 C. Bekleed een langwerpige bakvorm (broodvorm) met bakpapier. Doe de bananen, havermout, eieren, honing en dadels in een keukenmachine/blender en mix totdat een glad beslag ontstaat. Voeg de walnoten toe en mix eventjes, zodat ze nog grof zijn gehakt. Giet het beslag in de vorm en zet het in de oven voor ongeveer 40 minuten of totdat het gaar is (steek een prikker erin en wanneer deze schoon (zonder deeg eraan) eruit komt, is het gaar). Laat het helemaal afkoelen. Bewaar het in de koelkast, in een afgesloten bak.