Persoonlijke Begeleiding

Hoe werkt het

Methode

Slim Life volgt de Richtlijnen Goede Voeding van de Nederlandse Gezondheidsraad, dat op strikt wetenschappelijke basis is opgesteld. Dat betekent dat je op een verantwoorde manier naar een gezond gewicht gaat. Ten eerste krijg je alle voedingsstoffen binnen die voor jou benodigd zijn. Aan de hand van de intake wordt precies uitgerekend wat jíj specifiek nodig hebt. Na een tijdje zal je merken dat je niet alleen gewicht kwijtraakt, maar ook je energieker gaat voelen en beter kan concentreren. Vaak ervaren mensen ook dat bepaalde klachten verdwijnen, zoals bijvoorbeeld buikpijn en hoofdpijn.

Naast verantwoorde voedingsstoffen, zorgen we ook voor een verantwoord doel en tempo. Elke week vijf kilo afvallen is niet gezond, en zorgt na een tijdje juist voor het bekende jojo-effect. Er wordt berekend wat voor jou een gezond gewicht is en in op welke termijn dat op een verstandige manier haalbaar is. Samen wordt er dan een uiteindelijk doel bepaald.

Nadat het doel bepaald is, wordt een persoonlijk plan van aanpak opgesteld aan de hand van wat werkt voor jou. Geen streng dieet, dus geen honger gevoel. Stapje voor stapje kleine aanpassingen. Op een verantwoord tempo naar een gezond gewicht. Goed vol te houden dus een blijvend resultaat!

Kennismakingsgesprek

1-op-1 begeleiding is bedoeld voor een individu, of je kan je als stel aanmelden (Duo). Eerst plannen we een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek in van 15 minuten. Hierin kunnen we met elkaar bespreken wat je wensen zijn en krijg je de gelegenheid vragen te stellen. Het gesprek vindt plaats bij jou thuis of op locatie (zoals je werk) in Utrecht, of via Skype daarbuiten.

Intake

Naar aanleiding van het kennismakingsgesprek bepalen we het aantal consulten. Het eerste consult is een intake; dit is een consult van 1,5 uur. Tijdens de intake doen we twee dingen. We voeren een bodyscan uit (zie hieronder) en we nemen uitgebreid je huidige eet- en leefpatroon door. We sluiten af met de eerste tips en adviezen.

Bodyscan

Met behulp van een bodyscan apparaat worden er verschillende metingen verricht, zoals BMI (Body Mass Index), visceraal vet (buikvet) en spier percentage. De resultaten worden vastgelegd in een duidelijk overzicht met uitleg van de resultaten. Op basis hiervan wordt vastgesteld wat een gezond gewicht voor jou zou zijn en welke voedingsstoffen en in welke verhoudingen je binnen zou moeten krijgen.

Vervolgconsult

Een vervolgconsult duurt een uur. Bij het eerste vervolgconsult wordt uitgebreid stilgestaan bij je doel en je wensen. De resultaten uit de intake worden besproken en het plan van aanpak wordt uitgelegd. Bij elk vervolgconsult krijg je informatie en uitleg over verschillende onderwerpen. Denk bijvoorbeeld aan koolhydraten, eiwitten en etiketten leren lezen. Na afloop krijg je voorbeeld menu’s met recepten mee en verschillende tips die jou kunnen helpen je doel te bereiken. Er is altijd ruimte voor vragen of onderwerpen die je graag wil bespreken. Met de kennis die je opdoet leer je gezonde(re) keuzes te maken en kan je op den duur zelf gezonde, gevarieerd menu’s in de juiste verhoudingen opstellen.

Slim Life’s Persoonlijke Geniet Favoriet

Iedereen heeft wel een gerecht of voedingsartikel waar je helemaal gek op bent en niet zonder zou willen, maar die misschien niet de meest gezonde keus is. Dit noem ik de “Persoonlijke Geniet Favoriet”. Als onderdeel van het traject, duik ik de keuken voor je in en maak een gezondere versie, zodat je altijd kan blijven genieten!

Aantal consulten

Afhankelijk van je gestelde doelen en wensen, kan je gemiddeld uitgaan van 6 consulten in totaal; 1 intake en 5 vervolgconsulten. Dit geeft je genoeg tijd om aan de slag te gaan met alles wat je leert tijdens de consulten en stap voor stap kleine wijzigingen door te voeren in je eet- en leefpatroon. Meer of minder is natuurlijk ook mogelijk en is geheel aan jou!

Klik hier voor tarieven of neem contact met mij op voor meer informatie.