sinaasappel cake met dadels en pompoenpitten

Sinaasappel cake met dadels en pompoenpitten

Ingrediënten voor 10 plakjes, 163 kcal per plakje  

  • 200 g Volkoren tarwemeel 
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl baksoda
  • 1 el koek/speculaaskruiden
  • 25 g walnoten
  • 25 g pompoenpitten
  • 2 kleine sinaasappels
  • 50 g dadels (zonder pit)
  • 50 g rozijnen
  • 2 eieren
  • 100 g wortel/winterpeen

Bereiding: Verwarm de oven voor op 180C°. Bekleed een cakevorm met bakpapier. Meng het volkorenmeel, bakpoeder, baksoda en speculaaskruiden in een grote kom. Hak de walnoten grof en voeg samen met de pompoenpitten toe aan de kom. Rasp de schil van de sinaasappels en doe samen met de gepelde sinaasappels in een mixer/keukenmachine, samen met de dadels, rozijnen, eieren en wortel. Mix tot een glad geheel ontstaat. Meng dit goed door het meel in de andere kom. Doe het beslag in de cakevorm en zet in de oven voor ongeveer 40 minuten totdat het gaar is (steek een satéprikker erin en wanneer deze schoon (zonder deeg eraan) eruit komt, is het gaar). Laat even afkoelen voordat je ervan geniet! Het kan in 10 plakken gesneden worden.